Želite da budete vlasnici moto brenda? Evo prilike za to


Objavljeno | 12.11.2017  
Tekst se nalazi u kategoriji Arhiva vesti

Osnovati novu kompaniju nije nimalo lako, pogotovo ako želite da se bavite proizvodnjom motocikala. Osim što morate da napravite brend, potrebno je da dizajnirate šasiju, pogonski sklop, ali i još mnogo toga pre nego što na red dođe sama prodaja.

Ali ako stvarno želite da se bavite ovim poslom, imamo rešenje za vas.

Jedna američka aukcijska kuća prodaje čitav jedan moto brend, po imenu Excelsior-Henderson.

Excelsior-Henderson je brend koji potiče još iz prvih godina prošlog veka, a proizvodnjom se bavila sve do početka tridesetih, a zbog velike ekonomske krize je ugasila proizvodnju dvotočkaša. Bilo je to 1931. godine, a iza njega je ostao širok spektar četvorocilindarskih i V-twin konfiguracija, kao i nekoliko trkačkih mašina sa agregatima zapremine blizu 1.000 kubika.

Ipak, 1931. nije označila kraj brenda, jer je nekih šest decenija kasnije, 1993, izvesni Den Henlon osnovao kompaniju koja je pravila motocikle koristeći Excelsior-Henderson ramove i agregate. Sve do 1996. se ta kompanija zvala Hanlon Manufacturing, da bi onda preuzela originalno ime.

Prvi i jedini moderni Excelsior-Henderson nosi naziv Super X, predstavljen je 1996, a u serijsku proizvodnju je ušao dve godine kasnije. Prema dostupnim informacijama, napravljeno je nešto manje od 2.000 primeraka do 1999.

Kupovinom Excelsior-Henderson brenda, novi vlasnik će dobiti celokupnu intelektualni svojinu, uključujuči logotipe, brending, patente i sajt kompanije. Sve ovo je odlična polazna tačka ako želite da uđete u posao. Aukcija će se održati od 23. do 27. januara 2018. Početna cena za sada nije poznata.