Ultra retki BMW R7 ponovo rođen


Objavljeno | 31.10.2019  
Tekst se nalazi u kategoriji Arhiva vesti

BMW R7, motocikl radikalnog izgleda i u art-deko stilu, unikatna konceptna mašina koju je bavarska kompanija napravila 1934. godine, dobila je svoje savremeno izdanje.

Ovaj model, koji nikada nije ni stigao blizu serijske proizvodnje, ponovo je napravila radionica Nmoto s Floride. Nazvana Nostalgia i zasnovana na R nineT modelu, uskoro stiže na Stari kontinent i to sa cenom od 35.000 evra.

R7 je pre više od osam decenija napravljen da pokaže svetu šta sve mogu da urade inžinjeri BMW-a. Mašina je donela karoseriju izuzetne aerodinamičnosti, veći klirens i set teleskopskih viljuški – što je bio prvi put da se one nađu na motociklu.

Međutim, nikada nije ugledao svetlost dana i na kraju je rastavljen. 2005. je ponovo sklopljen i od 2007. se nalazi u muzeju kompanije, u Minhenu.

Nmoto je svojom kreacijom želeo da oda poštovanje izuzetnom izgledu originalne kreacije, ali donoseći performanse i pouzdanost savremenog dvotočkaša. Zato je i kao osnova izabran R nineT model. Donor je rastavljen i napravljena je potpuno nova aluminijumska karoserja, sa rezervoarom od 12 litara, dok je celokupna elektronika integrisana u ram ove mašine.

Paljenje je bez ključa, uz zaključavanje upravljača i integrisane instrumente na tabli. Tu su i neka rešenja koja se razlikuju od originalnih, poput individualnih filtera i po meri urađenog izduvnog sistema sa dve izduvne cevi. Sedište je podesivo, a tu je i standardni paket elektronike koji uključuje i ABS.