Saveti za kupovinu polovnog motocikla


Objavljeno | 25.09.2018  
Tekst se nalazi u kategoriji Arhiva vesti

Na tržištu polovnih motocikala ima dosta modela različitih vrsta, što i te kako može otežati kupovinu ako niste sigurni kakvu mašinu tražite.

Uz to, ne možete uvek da verujete u sve što prodavac kaže. Nije toliko lako kupiti polovan motocikl koliko se čini. Evo nekoliko stvari o kojima treba povesti računa kada krećete u kupovinu.

Kupovina polovnog motocikla je prava opcija za sve koji nemaju novca da kupe novi dvotočkaš ili koji jednostavno žele da uštede. Ponuda je velika i sa malo strpljenja možete bez problema naći ono što će zadovoljiti vaš ukus.

1. Ne žurite s kupovinom. Sagledajte sve opcije koje imate na raspolaganju. Imate dosta vremena na raspolaganju, proverite sve što vas interesuje i tek ako ste u potpunosti zadovoljni onda pristupite kupovini..

2. Vodite računa o tome koliko novca je potrebno uložiti u motocikl. Ne zalećite se u kupovinu u čije sređivanje je potrebno uložiti mnogo više novca nego što ste planirali. Bolje platiti malo više pri kupovini, nego kod majstora. Pogotovo kod starijih motocikala je važano pažljivo proveriti da li takva mašina stvarno vredi koliko prodavac za nju traži.

3.Pre nego što ga kupite – provozajte ga. Nisu svi nedostaci vidljivi golom oku, a neki se samo mogu primetiti u vožnji. Zato neka vam probna vožnja bude obavezan deo kupovine.

4. Uvek proverite vlasnička dokumenta; broj rama i motora; da li rađene neke prepravke i da li su one zabeležene u papirima.

5. Potrebno je da imate jasna očekivanja od mašine koju tražite, a nije na odmet da sa vama povedete nekoga ko ima bolje tehničko znanje od vas. Čak i ako se sami razumete u sve to, dva para očiju više vide.

6. Proverite tržišne cene. To ne iziskuje previše vremena, a pomoći će vam da ne preplatite motocikl.

7. Proverite šta dileri imaju u ponudi. Većina prodavaca novih moticikala imaju u svojoj ponudi i polovne koje su uzeli u zameni “staro za novo”

8. Čak i ako motocikl kupujete kod dilera, ne zaboravite zlatno pravilo: uvek ga prvo provozajte.

9. Napravite kupoprodajni ugovor.

Želimo vam uspešnu kupovinu!