Bajkerska avantura kroz zemlju vatre i leda


Objavljeno | 01.09.2018  
Tekst se nalazi u kategoriji Arhiva vesti

Island, za razliku od popularnih destinacija za vožnju poput Argentine, Aljaske i Alpa, ne privlači toliko pažnje, ali bi to uskoro moglo da se promeni zahvaljujući zadivljujućim snimcima, poput Gislasonovog, koji ucrtavaju njegov zavičaj u mapu.

Oblikovan vulkanskim aktivnostima, Island poseduje neverovatne pejzaže koje možemo zapaziti u snimku Kristjanovog puta ka jugu. Put do Lakija, vulkanse fisure na jugu ostrva, od 755 km nije puko istraživanje zemlje vatre i leda. U pitanju je odavanje počasti ljudima koji su pomogli Kristjanu Gislasonu da sprovede i uspešno završi svoj obilazak zemlje.

Ova vožnja je svedočanstvo strahovite lepote ovog magičnog predela koje ostavlja bez daha. Opustošeno i sparušeno izlivenom lavom i pogođeno arktičkim vetrovima, ovo tlo predstavlja savršeno područje za avanturističke vožnje. Na svojim BMW GS-ovima vozači osvajaju stenovite padine, prelaze plićake i jure po šljunkovitim i nadrealno kosim podlogama južnog Islanda.

Gislasonov živahan video prikazuje ovu avanturu na izuzetan način – od dirljivog prijateljstva vozača do neodoljivih pejzaža zabeleženih uz pomoć drona. Ali, i pored toga, kompletna moderna tehnologija sveta ne može da nadmaši veličanstvenost ove subarktičke zemlje čuda koja žudi da bude istražena na dva točka.

2015.09.05 Laki – South Iceland from SlidingThrough on Vimeo.