Kako će izgledati Offroad trke na Vespi


Objavljeno | 15.06.2020  
Tekst se nalazi u kategoriji Arhiva vesti

Voziti reli trke nije nimalo lako i traži dosta veštine, odličnosti i čvrstoće, a vozače predstavlja poseban izazov.

Tutto Mondo Racing (TMR) je odlučio da pred svoje vozače i inženjere postavi novi izazov, pa će se tako na predstojećem Mexican 1000 reliju, TMR u divljinu otisnuti na skuterima. I to ne bilo kojim, već na Vespama!

TMR je svojom voljom povećao nivo težine na predstojećem reliju, a izbor Vespi kao takmičarskih mašina ne treba da čudi, jer su one i te kako prisutne na trkačkim događajima širom sveta. Uz to, na Mexican 1000 su se već pojavljivale… doduše, bilo je to tokom sedamdesetih godina prošlog veka!

Ideja o ovome se rodila kada je TMR pozvao italijanske kolege, Leonarda Pilatija i Pjatra Bolonju da nastupe na ovogodišnjem izdanju relija. Bolonja je sportski direktor Vespa kluba za Italiju, dok Pilati ima iskustva u pobeđivanju na trkama Vespi. Njih dvojica su pristali da učestvuju, ali pod uslovom da voze Vespu. TMR-u se svideo takav predlog i plan je napravljen.

Vespe će biti modifikovane kako bi izdržale brutalne uslove na trci. Dobiće veće pneumatike, brojne štitnike i snažnije amortizere. I to je otprilike to, jer nema mnogo stvari koje mogu biti urađene skuteru. Kako TMR navodi, svim zainteresovanima se nudi ekonomski primamljiv način da učestvuju na trci.

Mexican 1000 je poznat i kao „najsrećnija trka na svetu”. Vozi se na poluostrvu Baha Kalifornija, u Meksiku,od 17. do 24. aprila ove godine.

Preuzeto sa www.moto-berza.com, Autor: Nikola Lasica