Jawa radi na električnom motociklu


Objavljeno | 25.08.2020  
Tekst se nalazi u kategoriji Arhiva vesti

Jawa je najavila da radi na novom električnom motociklu, a sama vest je privukla dosta pažnje.

Razlog je činjenica da Jawa ima ponudu koja uključuje jednostavne motocikle, klasičnog stila, bez ikakve trunke modernog.

Upravo zbog toga se ljubitelji dva točka pitanju kako bi ta nova mašina mogla da izgleda.

Kako nemamo zvaničnih informacija, informacije nalazimo iz raznih izvora u Indiji, a svi govore gotovo istu stvar.

Dakle, motocikl razvija Jawa, bez ikakve pomoći od svoje matične kompanije, Mahindre. Delovi poput baterije i motora će biti proizvedeni van Potkontinenta. Ipak, očekuje se da će Mahindra biti uključena u razvojni projekta, zbog svog tehnološkog znanja u oblasti električnih vozila. Podsećanja radi, indijski gigant je vlasnik tima koji se takmiči u Formula E šampionatu.

Navodi sugerišu da motocikl neće doneti nikakve ludačke brojke kada su snaga i obrtni moment u pitanju. Jawa želi brojke kakve nude kompanijini modeli s unutrašnjim sagorevanjem – tj. Nešto preko 30 KS i isto toliko Nm obrtnog momenta.

Poslednji deo slagalice je stilski izgled motocikla. Jedno je sigurno: nova Jawa mašina će se i te kako razlikovati od ostalih konkurenata na tržištu, pre svega zbog retro izgleda, zbog kojih dvotočkaši ovog proizvođača izgledaju kao da su iz pedesetih godina prošlog veka.