Harley-Davidson uči čitav grad da vozi motocikle


Objavljeno | 26.06.2017  
Tekst se nalazi u kategoriji Arhiva vesti

Kada je reč o PR kampanjama velikih igrača moto industrije, jedna je posebno privukla našu pažnju, a definitivno se radi o jednoj od originalnijih.

Naime, Harley-Davidson je rešio da stanovnike čitavog jednog mesta nauči da voze motocikle.

U pitanju je Rajder, mesto u američkoj saveznoj državi Severnoj Dakoti sa svega 84 stanovnika. Kompanija iz Milvokija je u čast ove prilike sredila vodotoranj, koji je i ranije služio kao orijentir motociklistima, a gradonačelnik Džodi Rejniš je predstavnicima kompanije uručio ključeve grada.

Uz to, od ovog vikenda, kada je akcija održana, pa sve do početka septembra, Rajder (eng. Ryder) će se zvati Rajders (eng. Riders – vozači).

“U Rajderu, ali i širom SAD i sveta, Harley-Davidson želi da podeli svoju strast prema motociklima”, izjavio je Anup Prakaš, direktor marketinga poznatog proizvođača.

“Kada završimo ovaj projekat i kada svi u Rajderu nauče da voze motocikle, pokazaćemo koliko je lako preći sa četiri na dva točka.”

Prema dostupnim informacijama, akcija je uspela, jer su se svi stanovnici uzrasta od 16 do 70 godina prijavili za Harley-Davidson kurs vožnje koji će biti gotov do kraja meseca.

Nadamo se da čemo videti još ovakvih inicijativa, kao i da će drugi proizvođači slediti primer “Harlija”.

Izvor: moto-berza.com